Visszatérés Firenzébe: Egy szerelem kezdete

IMG_2296.JPG

Az év elején költöztem vissza Magyarországra, hogy teljesítsek egy 7 hónapos szakmai gyakorlatot Budapest legszínvonalasabb nyelviskolájában, illetve, hogy lerakjam az utolsó vizsgáimat az ELTE-n. Ez a Budapesten töltött szemeszter villámgyorsan elrohant, főleg a gondmentesebb második fele.

IMG_2438Már kereken egy hete annak, hogy visszatértem a toszkán fővárosba, Firenzébe és a budapesti szakdolgozatom vázlatának elkészítése mellett napjaim zömét kedvenc helyeim, illetve a város eddig ismeretlen helyeinek felkeresésével töltöttem.

IMG_1570

IMG_2439A várost a tavalyi és az azelőtti évekhez képest teljesen máshogy látom. Nem tudom mi lehet ennek az oka, de egyelőre a személyiségem változásának és a negatív emberek eddigi sikeres elkerülésének tudom be. Biztosan tudjátok, vannak azok az emberek, akik képesek valaki vagy valami felé érzett utálatukat a másikra is ráragasztani, most én ezt érzem. Most kezdem Firenzét a saját szemszögemből szemlélni, értékelni és élni.IMG_2286

Forte di Belvedere

A város fölé épített erőd, a Boboli-kert és a Bardini Villa szomszédságában emelkedik. Páratlan panorámával, időszakos kiállításaival és színvonalas bárjával várja látogatóit. Nagy meglepetésemre ez a panorámapont csak kevesek által látogatott. Itt nem kell a mesés város képekért sorba állnunk és  turisták tömkelegével harcolnunk.

Belépő: 5 euró

IMG_2472.JPG

Orti del Parnaso

Mindenki ismeri a “Giardino dell’Orticolura” kertet, viszont csak kevesen látogatnak el a park felső, északi részére, ahol egy csodálatos panorámaterasz található, melyről belátható az egész város.

IMG_2122

A park, a görög Parnasszosz-hegyről kapta a nevét. A parkban helyett kapott szobrok is a görög mitológia egyes szereplőit testesítik meg, többek között Püthont, a félelmetes kígyót.

IMG_2123

Villa Fabbricotti

A Fabbricotti Villa kertje, az egyik kedvenc firenzei parkom, mert a belváros szélén található, pár perces sétára az otthonomtól. Nagyon szeretem, mert csendes nyugodt és kevesen járnak ki ide.

IMG_2093.JPGPalazzo Medici Riccardi

A történelmi belváros szívében található Palazzo Medici Riccardi belső udvara elképesztően szép. A palota első lakója a Medici család volt, ebben az épületben született Lorenzo il Magnifico, később a Riccardi család tulajdonába került. A palota árkádos udvarának falát antik görög és római felíratok, szobrok és szarkofágok díszítik. A csarnok feletti domborműveket Donatello készítette.

IMG_1654Ponte Santa Trinita

A Santa Trinita- híd Firenze második legrégebbi hídja, mely a Ponte Vecchio szomszédságában található. A híddal szembeni azonos nevű fagyizó, egyike a kedvenc fagyizóimnak, mert a hatalmas ízválasztéka és központi elhelyezkedése mellett, még az adagok (a képen látható a legkisebb adag, mely 2 euró 10 centbe kerül) is nagyok.

IMG_2510IMG_2613

Ha tetszett a bejegyzés, akkor iratkozz fel oldalamra, illetve kövess az Instagramon és a Facebookon!

 

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s